OPIS VODENIH VADB

PILATES je edinstven sistem vadbe, ki povezuje vaje za krepitev, gibljivost in vaje, kjer kot obremenitev uporabljamo upor. Glavni namen vadbe je krepitev mišic trupa, ohranjanje stabilnosti telesa med izvajanjem gibanja z nogami in rokami, mobilizacija hrbtenice ter izboljšanje gibljivosti. Mišice medeničnega dna, trebušne in hrbtne mišice se okrepijo in se razvijejo v center moči in presenetljivo kmalu sami spoznamo moč, ki izhaja iz tega jedra. Poveča se gibljivost telesa, postava je lepše oblikovana, zaradi pokončne drže in drznejšega koraka tudi bolj opazna. Pomaga pri ozaveščanju gibanja in pravilnemu izvajanju gibov pri vsakodnevnih aktivnostih. Če ste podvrženi sedečemu načinu življenja ali nepravilnim gibalnim vzorcem med delovnim časom, preventivno ukrepajte in zaščitite svojo hrbtenico.

Vadba je primerna za vsakogar.

Joga je celostna oblika vadbe in ima ugodne učinke na telo kot tudi na naš um. Pravilna izvedba položajev, usklajenost z dihanjem, poglobljeno zavedanje in povezava s samim seboj je tisto, zaradi česar vadba joge prinaša izredne rezultate. Vaše fizično telo bo pridobilo na moči, gibčnosti in vitalnosti, um pa se bo umiril in odprl za nova spoznanja.

FLOW joga je dinamična oblika joge, ki jo prepoznamo po tekočih prehodih – vinjasah – med posameznimi asanami. Ko opazujemo izvajanje te joge, se zdi, da telo v asanah pleše. Flow vinjasa joga se osredotoča na povezovanje giba in diha. Težavnost posameznih asan je prilagojena vadečim, zato se lahko k vadbi priključi prav vsakdo, ki si želi izboljšati gibljivost, moč in se obenem sprostiti in umiriti. Pričakujte dinamično in zahtevno vadbo, ki bo okrepila vaše telo, odprla srce, umirila vaš um in vam pokazala, da obstaja tudi drugačen pogled na svet – zbudite se in živite! V vas je neskončen potencial!

Joga je primerna za vsakogar, ne glede na starost, spol, predznanje in gibljivost.

JIN joga je meditativen pristop k jogi, saj je med samim zadrževanjem položajev dovolj časa in prostora, da se osredotočamo na svoje občutke in predihamo ustvarjene napetosti v telesu. Jin joga je odlična vadba za popolne začetnike, ki se z jogo šele spoznavajo ali pa se jim zdi, da pri jogi zelo težko napredujejo. Primerna je za osebe, ki so pod stresom, anksiozni, preobremenjeni, brez volje in zagona. Delovanje jin joge se zaradi dolgega zadrževanja položajev usmerja globoko v sklepe, k vezem, tetivam in mišicam hkrati, zaradi česar se izboljša njihova prekrvavitev, gibljivost in vzdržljivost.

Pri vadbi uporabljamo različne pripomočke za podporo telesu. Vadba trenutno poteka le preko zoom-a.

ZDRAVA HRBTENICA je preventivno in kurativno strokovno vodena vadba proti bolečinam v hrbtenici, ki temelji na vajah za gibljivost, krepitev, stabilizacijo, mobilizacijo hrbtenice, kot tudi na vajah za pravilno telesno držo, samozavedanje in pravilno dihanje. 

Primerna je za vse starostne skupine.

FITFLOW – TNZ je dinamična vadba, ki v tekočem zaporedju povezuje raznolike vaje za oblikovanje celotnega telesa s poudarkom na oblikovanju trebuha, nog, zadnjice in rok ter kurjenju maščob na nizki intenzivnosti. Obremenitev povečujemo z uporabo elastik in uteži. Pestra kombinacija vaj in visoko število ponovitev pa povečuje vzdržljivost in pospeši metabolizem za hitrejše izgorevanje maščob.

Je enostavna vadba, primerna za vse starosti, tako začetnike kot tudi tiste, ki so že dobro telesno pripravljeni.

HIIT Visoko intenzivna intervalna vadba je napredna oblika kardiovaskularnega izvajanja vaj v intervalih, kar izboljša telesne zmožnosti (vzdržljivost, ravnotežje, moč, koordinacija) ter povzroči tudi enega najbolj razveseljivih stranskih učinkov – izguba odvečne telesne maščobe. Primerno za: oblikovanje telesa in pospešeno izgubo odvečne telesne maščobe.

Za začetnike in rekreativne osebe.

KROŽNA VADBA Gre za funkcionalno krožno intervalno vadbo po postajah. Med vadbo izvajamo tako vaje s prosto telesno težo, uporabljamo pa tudi različne vadbene rekvizite (proste uteži, TRX trakove, elastike, bosu…). Izboljšujemo motorične sposobnosti, kot so: moč, vzdržljivost, gibljivost, hitrost, ravnotežje, koordinacija. Težavnost prilagajamo posamezniku v skupini.

Namenjena je vsem vadečim, od rekreativcev do dobro treniranih posameznikov.

JUTRANJI ZOOM IZZIV so polurni hitri treningi za dobro jutro in odličen začetek dneva. Z raznolikimi vajami poskrbimo za razgibano telo in dobro počutje! Stopi z lahkim korakom, pokončno hrbtenico in nasmeškom na obrazu v nov dan.

Jutranji zoom izziv poteka le preko zoom-a.